Delta Lasers – F Серия Индустриални лазери за машинно виждане

 

Едни от водещите продукти, разработени от Делта Лазерс Технолоджи, са лазери за машинно виждане в индустрията. Тук ще научите какво трябва да знаем за тях, къде тези лазери намират приложение и как да направите правилна преценка при покупката на такъв лазерен продукт или просто да направите сравнение.

Нашата компания произвежда индустриален лазер Делта F-Серия  с червен цвят с дължина на вълната 637nm 638nm и зелен цвят с дължина на вълната 505nm, 520nm с единичен режим на работа (Single Mode) – тази единица ще я характеризираме малко по-надолу. Конструкцията на нашия лазер е изключително качествена и добре проектирана от електрическата част до оптиката и механиката. Използваме прецизна колиматорна леща за най-добра фокусирана точка и поставяме стъклена линейна леща за проектиране на качествена  линия.Електрониката за управление на лазера е интегрирана в корпуса. Използват се модерни електронни компоненти и се осигурява висока степен на надеждност и безпроблемна работа при продължителна експлоатация с минимална отделена топлина.

Индустриалният лазер Delta  F е изработен изцяло от алуминий с добро охлаждане, със солиден корпус, направен да издържа на вибрации, без те да попречат на работата му и без да се променя вашата настройка спрямо машината – всичко това е благодарение на висококачествената алуминиева стойка .Лазера е предвиден да работи при най-лоши атмосферни условия дори и при минусови температури.Корпуса на лазера е със висока степен на защита IP54 от проникване на остри предмети , прах  и водни пръски вода.

Проектирането на линията е сложен и прецизен процес, от който зависи цялата оптична структура на лазерния източник. Крайният образ (линията) може да бъде с много ниско качество ако лазерът бъде фокусиран с не-колиматорна леща. Също така е много важна и крайната проектираща линейна леща,  от която зависи качеството на крайния ни образ – линията. При повечето лазери оптичните им компоненти са с пластмасови лещи и това води до линия, която е с лошо качество.

Примерна снимка при фокусиране с колиматорна леща:

Примерна снимка със стъклена линейна леща с ъгъл на отваряне на 110 °

Примерна снимка с пластмасова линейна леща с ъгъл на отваряне на 110 °

На снимките се виждат добре разликите в очертаването на линията. Пластмасовата линейна леща образува линия с много лошо качество. Ъгълът на линейната леща също е важен – той определя дължината на линията от точка А (началото) до точка Б  (краят) спрямо вашето разстояние от лазера до мястото на проектиране на линията. Нашият индустриален лазер Делта F е снабден със 110-градусова линейна леща. При максимален отвор от разстояние 2 метра дължината на линията е 7 метра.

Нашата компания разполага с различни видове лещи с различни градуси от 35° до 110°.

Сега ще ви покажем какво е Single Mode (единичен режим на работа) –  малко по-горе споменахме тази единица, която е характеристика на лазерният ни излъчвател (диода).

Multimode режим на работа е с промелива дължина на вълната спрямо промяната на интензитета , а Single Mode  е с непромелива дължина на вълната.

Ние също така разполагаме с най-висок клас проектираща линейна леща Powell Lens. Този вид леща за проектиране на линия е много прецизна. Линията е с равномерна сумарна мощност по цялта си дължина. Може да видите повече подробностти за нашия индустриален лазер с проектираща Powell Lense от нашия сайт тук.

Delta-F-Green Powell Lens

Нашите индустриални лазери намират приложение в голям мащаб за различни видове индустрии:

Дървообработваща индустрия ( за банциг машини, многолистови циркуляри, гатери и т.н.)
Металообработваща индустрия  (за пробивни машини, машинно заваряване и т.н.)
Текстилна индустрия  (за  разкрояващи машини, производство на обувки, дрехи, обработка на кожи и т.н.)
Производство на гуми  (за маркиране на декефти )
За обезопасяване на точно определени зони (за обезопасяване на подвижен кран, за обезопасяване на опасни зони за преминаване и т.н.)

 

Алуминиева подсилена стойка с регулиране на 180 градуса:

Алуминиева стойка с прецизно регулиране по оста „X“ с ход до 100мм:

 

Алуминиев корпус изработен на прецизен CNC струг:

Нашият продукт Delta-F индустриален лазер се произвежда в България.

Вижте всички лазери за машинно виждане >>

MADE IN BULGARIA BY DELTA LASERS TECHNOLOGY LTD.


Може да посетите нашият официален сайт за контакти  и въпроси.


www.deltalasers.com Official Web

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *